Wout van Aert heeft in Boom de 3e manche van de Superprestige gewonnen. De wereldkampioen boekte er zijn tweede zege van het seizoen. Mathieu van der Poel kon zijn kansen niet voluit verdedigen door een valpartij en werd 4e.

Van bij de start snelden Van der Poel, Van Aert en Pauwels weg, maar vroeg in de 3e ronde troepte alles weer samen. In een bocht liep het mis voor de Nederlandse kampioen. Hij kwam stevig ten val en het duurde een poos vooraleer hij weer op zijn fiets zat.

Van der Poel leek last te hebben van zijn pols en zijn ribben, maar verbeet de pijn en zette de achtervolging in. Hij haalde de ene na de andere renner in.

Intussen trapte Van Aert het gaspedaal in. De anderen konden zijn tempo niet volgen en zo bouwde de wereldkampioen snel een voorsprong van 10 seconden uit. Adams, Sweeck, Hermans en Van der Haar jaagden hem op, maar zagen hem niet meer terug.

Van Aert boekte zo zijn 2e overwinning van het seizoen, na de veldrit in Ardooie eerder deze week. Sweeck schudde de andere achtervolgers af en reed naar de 2e plaats, Van der Haar strandde op de 3e plek. (VRTNWS)